Наполи отново е лидер в Серия А след убедителна победа над Лацио


Наполи отново е лидер в Серия А след убедителна победа над Лацио
Снимка: Getty Images/Gulliver

1308 0

Наполи постигна убедителна победа срещу Лацио с 4:1 и си върна лидерската позиция в Серия А. Де Фрай откри за гостите, а Кайехон вкара за 1:1 в края на първата част. В 54' Уолъс си отбеляза автогол, а Руи и Мертенс оформиха крайния резултат. Наполи е с точка пред втория Ювентус, Лацио е на трета позиция с 46 точки.

Гостите откриха резултата още в 3' на срещата, Имобиле с прецизно центриране прати топката в наказателното поле, а Де Фрай засече топката. В 17' Инсиние достигна до центриране от ляво, но ударът му бе много неточен и прелетя над напречната греда. Лацио седеше много добре на терена, като не позволяваше на домакина да организира много опасно атаки. Миг невнимание обаче и изненадващо в 43' Наполи стигна до изравняване. Кайехон получи много добър пас и прокара топката в долния ляв ъгъл за 1:1.

Домакините започнаха много вдъхновено втората част и само за няколко минути стигнаха до пълен обрат. В 54' Уолъс си отбеляза автогол, вместо да изчисти топката. Минута по-късно Руи стреля, топката се отклони в Желински за 3:1, но попадението все пак бе записано на Руи. Тези два бързи гола изцяло сломиха ентусиазма на Лацио, който до края не успя да създаде никаква опасност. В 73' Желински се открои с невероятен пас, а Мертенс с елагантен удар преодоля вратаря на Лацио.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички