Мирабели разкрива как и защо се провалят трансферите на Роналдо и Обамеянг в Милан


Мирабели разкрива как и защо се провалят трансферите на Роналдо и Обамеянг в Милан
Снимка: Getty Images/Guliver

2660 0

Бившият спортен директор на Милан Масимилиано Мирабели разкрива колко близко са били "росонерите" до това да привлекат Кристиано Роналдо и Пиер-Емерик Обамеянг на "Сан Сиро". Мирабели бе част от клуба по времето, по което президент бе Йонгхонг Ли.

"Потвърждавам думите си от преди. Имахме възможността да привлечем Кристиано Роналдо. Имах среща с агента му Жорже Мендеш и каквото зависеше от мен, аз го бях договорил. Това включва заплата и трансферна сума. Ние не се шегувахме, Роналдо наистина бе близко до Милан и ако сега президентът бе същият от миналата година, щяхме да го имаме в състава си. Кристиано дори не направи проблем от това, че не играехме в Шампонска лига. Просто каза: Какъв е проблемът? Никога не съм печелил Лига Европа, така че ще направя всичко възможно.

Преговаряхме и с Пиер-Емерик Обамеянг. Той също искаше да дойде при нас. Договорихме се с него, с Борусия Дортмунд, но тогава се намеси баща му, който спря трансфера. По това време Винченцо Монтела изолзваше Никола Калинич за нападател. Аз търсих заместник, свързах се с Обамеянг, Чиро Имобиле, Карим Бензема и Гонсало Игуаин", споделя Мирабели.

БОСЪТ НА БАЙЕРН РАЗКРИ ЗАЩО В КЛУБА НЕ ИСКАТ РОНАЛДО

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички