Каляри губеше, но Десподов влезе като резерва и обратът е факт


Каляри губеше, но Десподов влезе като резерва и обратът е факт
Снимка: Guliver/GettyImages

8570 0

Кирил Десподов записа първа победа в Серия А. Българският нападател се появи като резерва по време на победата на неговия Каляри с 2:1 над Парма, а още по-радващото за българските фенове е, че той влезе на терена при резултат 0:1 за "дуковете"

Гостите изненадаха своя домакин в 40' след попадение на Куцка непосредствено преди почивката, въпреки че домакините играеха по-добре. След почивката треньорът на Каляри пусна Десподов в игра 11 минути след подновяването на играта, а той безспорно увеличи остротата в играта на Каляри.

В 65' резултатът беше изравнен след страхотно заучено положение. Топката беше центрирана в наказателното поле, където Чепители свали към малкото наказателно поле, а с глава Паволети вкара за 1:1. В 85' след поредната акция по крилото Барела успя да се измъкне и да центрира в наказателното поле, където Паволети с глава вкара втория си гол в мача.

Десподов се отчете с няколко добри изяви в атака, включително и два пробива през крилото - нещо, което липсва в играта на Каляри от началото на сезона. Бившият ас на ЦСКА се опита да изработи и дузпа за своите малко след появата си на терена, но падна прекалено леко в пеналтерията.

Победата на Каляри помогна на тима да се отдалечи от зоната на изпадащите, като отборът от Сардиния вече има 24 точки - на 6 от Емполи, който е 18-и с 18 пункта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички