Интер втрещи футболния свят - €550 млн. откупваща клауза за свой играч


Интер втрещи футболния свят - €550 млн. откупваща клауза за свой играч
Снимка: Getty Images/Guliver

3176 0

Ръководството на Интер планира да удължи договора на своя полузащитник Марсело Брозович, като с това и да постави главозамайваща откупваща клауза в контракта на играча. През последните години трансферният пазар изживява невероятен катаклизъм, като редица клубове сключват сделки за колосални суми.

С новия договор Брозович на практика се превръща в непродаваем, като сумата, заложена в контракта на играча, възлиза на стойност 550 млн. евро, твърди италианското издание "Calciomercato". "Нерадзурите" са твърдо решени да "вържат" хърватина към Милано със сума, която изглежда нереална в очите дори на най-заможните собственици на Стария континент.

Брозович акостира на "Джузепе Меаца" в началото на 2015 година, като първоначално бе под наем, но по-късно "синьо-черните" се възползваха от опцията за закупуване, заложена в договора му и го привлякоха за постоянно в състава. Преди това Брозович бе собственост на Динамо Загреб - подобно на своя сънародник Матео Ковачич, който също премина в Интер от хърватския тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички