Най-мразеният отбор в Германия вече гледа към титлата (ВИДЕО)


Най-мразеният отбор в Германия вече гледа към титлата (ВИДЕО)

3593 0

Най-омразният отбор в Германия Ред Бул Лайпциг продължава великолепното си представяне от началото на сезона в Първа Бундеслига и вече се изкачи на трето място в класирането, след като срази с 1:0 Волфсбург на собствения му "Фолксваген Арена".

Заради спонсорската сделка с австрийския гигант "Ред Бул" новакът в елита е най-мразеният клуб в Германия, като често феновете минават границата на добрия тон в израза си на неприязън - запалянковците на Динамо (Дрезден) дори хвърлиха отсечена глава на бик на терена по време на един от мачовете миналия сезон.

ЗАБАВИХА МАЧ, ЗАЩОТО ФЕНОВЕТЕ ПРИКЛЕЩИХА НАЙ-ОМРАЗНИЯ СЪПЕРНИК

Лайпциг обаче е първият новак в историята на Бундеслигата без загуба в първите седем кръга и с 15-те си точки дели второто място с Кьолн, като лидерът Байерн е само с 2 повече.

Шведският национал Емил Форсберг, който бе титуляр срещу България при категоричното 3:0, изпусна дузпа за Ред Бул в 17-ата минута. Това е петата изпусната дузпа от 10 изпълнени в кръга, което е рекорд в историята на Бундеслигата.

Все пак в 70-ата минута Форсберг се реваншира с чудесен диагонален изстрел от 20-ина метра и донесе победата за Лайпциг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички