Едва не си прекрати кариерата рано-рано, а сега вкарва повече от Роналдо!


Едва не си прекрати кариерата рано-рано, а сега вкарва повече от Роналдо!
Снимка: Иван Йочев

2467 0

Хавиер Ернандес - Чичарито е най-горещият нападател в Европа в момента, след като с поредния си гол спомогна за забележителната победа с 2:0 на Байерн (Леверкузен) над Борусия (Дортмунд) в дербито от 6-ия кръг на Бундеслигата.

Адмир Мехмеди откри резултата още в 10-ата минута след асистенция на Хакан Джалханоглу, а в 79-ата при прекрасна контраатака отново Джалханоглу даде пас на празна врата за Чичарито, който не сгреши.

Мексиканският нападател е реализирал цели шест от последните седем гола на Леверкузен, а в Бундеслигата има 5 на сметката си - с тях той дели първото място в голмайсторската класация на първенството с Пиер-Емерик Обамеянг, Ведад Ибишевич, Роберт Левандовски и Антони Модест.

Чичарито пропусна няколко срещи от началото на сезона заради нелепа контузия, която получи в собствената си баня и която, според медиите в Германия, е могла да застраши кариерата му, но е извадил късмет.

Дортмунд се смъкна на трето място в класирането, след като остава с 12 точки и вече изостава с 1 от Херта (победил по-рано с 2:0 Хамбургер), а лидерът Байерн е с 16 след 1:1 с Кьолн. Леверкузен е седми с 10.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички