Байерн се позабавлява с Олимпиакос, дори с 10 души на терена


Байерн се позабавлява с Олимпиакос, дори с 10 души на терена
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1116 0

Байерн Мюнхен си гарантира участие в елиминациите на Шампионска лига, както и първо място в груповата фаза, след като днес стигна до разгромен успех с 4:0 над Олимпиакос.

Възпитаниците на Хосеп Гуардиола стигнаха много лесно до победата, след като до 20-ата минута вече водеха с 3:0 и поставиха на колене гръцкия си съперник.

Един от най-добре представящите се футболисти в Европа Дъглас Коста даде старт на головото шоу, след като материализира подаване на Боатенг в 8'.

В 16' дойде дежурният гол на Левандовски, който беше изведен от Коман. 4 минути по-късно и Ариен Робен блесна, след като асистира за гола на втория голмайстор на тима - Томас Мюлер.

Срещата отиваше към абсолютен разгром, но Байерн намали сериозно темпото. 10 минути след почивката пък Холгер Бадщубер си изкара директен червен картон и остави своите с човек по-малко.

Това нямаше значение, след като дори с играч по-малко Байерн беше господар на терена, а до края падна още едно попадение. В 80' Коман се разписа и оформи крайното 4:0 за баварците.

Така Байерн е лидер с актив от 12 точки и предимство в преките двубои срещу Олимпиакос, както и по-добра разлика. Гърците са с 9 точки и трябва да не загубят следващия си мач срещу Арсенал, за да се класират. "Артилеристите" са с актив от 6 точки и трябва да търсят задължителна победа в Пирея.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички