Официално: Обявиха бъдещето на Матс Хумелс


Официално: Обявиха бъдещето на Матс Хумелс
Снимка: Getty Images/Guliver

2717 0

Матс Хумелс иска да премине в Байерн Мюнхен и Борусия (Дортмунд) обяви официално това желание на своя капитан. Официалният сайт на тима сподели новината, след като клубът е на борсата и е длъжен да споделя официална информация, когато настъпват по-сериозни промени в отбора.

Именно такава е желанието на Хумелс да напусне Борусия в посока Байерн Мюнхен.

"Футболистът Матс Юлиан Хумелс обяви на Борусия Дортмунд, че иска да премине в Байерн Мюнхен, считано от предстоящия сезон 2016/2017", написаха от клуба.

Немският национал има договор с "жълто-черните" до края на сезон 2016/17, така че баварците ще трябва да платят трансферна сума, за да притежават Хумелс. Очаква се тя да възлиза на около 25 милиона евро.

Хумелс обаче има договор с Борусия до 2017, заради което трансферът му зависи от това, дали двата клуба ще се споразумеят за трансферната сума.

"Ръководството на Борусия Дортмунд реши при тези обстоятелства да направи такъв трансфер зависим от това, дали Байерн Мюнхен ще предложи на Борусия Дортмунд оферта, съответваща на изключителната стойност на футболиста. До момента Байерн Мюнхен не е направил предложение."

Защитникът е израснал в школата на Байерн Мюнхен, а цялото му семейство живее в столицата на Бавария. Той се превръща в третия играч на тима, който предпочита да играе за ФК Холивуд, след като последователно при баварците отидоха Марио Гьотце и Роберт Левандовски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички