Левандовски вече е в топ 10 в историята на Бундеслигата


Левандовски вече е в топ 10 в историята на Бундеслигата
Снимка: Gulliver/GettyImages

2249 0

С попадението си срещу Кьолн миналата вечер нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски влезе в първата десетка на най-резултатните голмайстори в историята на Бундеслигата.

Полският национал донесе успеха на баварците с 1:0 срещу последния в класирането, който увеличи преднината на шампионите пред втория Шалке на 9 точки. Това бе гол номер 166 в Бундеслигата за Левандовски, с което той изравни 10-ия във вечната ранглиста Ханес Льор. Лева е отбелязал тези голове в едва 243 двубоя в първенството на Германия с екипите на Байерн и Борусия Дортмунд от 2010-та година насам.

Той остава много далеч от лидера в листата - легендата Герд Мюлер, който има невероятните 365 гола в 427 двубоя за Байерн, но реалистична цел за него може да бъде третото място на настоящия му треньор Юп Хайнкес, който е вкарал 220 гола за Хановер и Борусия Мьонхенгладбах. Въпреки страхотното си представяне, Левандовски все още не е най-резултатният чужденец в Бундеслигата, нито най-добрият действащ голмайстор. И двете титли се държат от бившия играч на Байерн и настоящ на Кьолн Клаудио Писаро. 39-годишният перуанец има 191 гола в 434 мача в германския елит.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички