Байерн изплува до второто място, Дортмунд разгроми Щутгарт


Байерн изплува до второто място, Дортмунд разгроми Щутгарт
Снимка: Gulliver/GettyImages

971 0

Байерн Мюнхен като че ли излезе от кризата, налегнала отбора през последния месец - 4 мача без победа. "Баварците" победиха Волфсбург като гост с 3:1, въпреки че играха повече от 30 минути с човек по-малко. В 57-ата минута Ариен Робен получи втори жълт картон и бе изгонен. Два гола за победата отбеляза Роберт Левандовски, един добави Хамес Родригес. За "вълците" точен бе Вегхорст.

В класирането в Бундеслигата Байерн направи голям скок и стигна до второто място с 16 точки. Лидер остава Борусия Дортмунд, който победи с 4:0 Щутгарт. Волфсбург падна до 11-ата позиция, а Щутгарт остава 17-и с едва 5 точки.

Левандовски можеше да открие резултата в 25', но вратарят на домакините спаси двата му изстрела. Пет минути по-късно полякът все пак се разписа след чудесна комбинация, започнала от центъра. Нападателят получи топката в удобна позиция и я мушна между краката на Кастеелс.

Байерн удвои преднината си 3 минути след старта на второто полувреме, след като защитник на Волфсбург сгреши фатално. Той "подаде" топката на Левандовски и той не сгреши.

В 57' "баварците" останаха с човек по-малко, след като Робен получи втори жлт картон и напусна терена. "Вълците" успяха да се възползват от това и върнаха един гол в 63 - Вегхорст вкара, след като Адмир Мехмеди го намери в наказателното поле. Гол на Хамес 9 минути по-късно сложи край на спора - колумбиецът бе изведен от Левандовски и намери отблизо долния десен ъгъл на Кастеелс.

Далеч по-лесна бе победата на Борусия (Дортмунд) в Щутгарт. "Жълто-черните" поведоха още в 3' чрез Санчо, в 23' Ройс удвои преднината им, а в 25' Пако Алкасер оформи класиката. Четвъртият гол за лидера в Бундеслигата вкара Максимилиан Филип в 85'.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички