Байерн (Мюнхен) постигна минимален успех срещу последния в Бундеслигата


Байерн (Мюнхен) постигна минимален успех срещу последния в Бундеслигата
Снимка: Guliver/GettyImages

907 0

Байерн (Мюнхен) победи Кьолн с минималното 1:0 в среща от междинния 16-и кръг на Бундеслигата. Роберт Левандовски се разписа в 60', което остана и единственото попадение в срещата. Баварците са на първа позиция в класирането с 38 точки, докато съперникът им в днешната среща е на последното място с едва 3 точки.

Отборът на Кьолн бе преминал изцяло в защита и това позволи играта да е изцяло пред тяхната врата. Въпреки това Байерн не успя да намери път към нея и не отбележи гол. В 13' Томас Мюлер пропусна да се разпише сам срещу вратаря, ноз аслуга за това имаше и стража Тоимо Хорн, който успя да избие удара му. Две минути по-късно и Зюле бе близо фо гол, но ударът му с глава мина малко над напречната греда. В 38' отново Мюлер, този път с глава не успя да се разпише.

Точно час след началото на двубоя, Левандовски най-сетне успя да пробие защитата на съперника, след асистенция на Мюлер. В 66' Коман можеше да удвои преднината, но топката срещна напречната греда. 5 минути преди края Хамес Родригес си освободи пространство пред наказателното поле, но Хорн отказа колумбиеца.

В 87' гостите за малко не шокираха Байерн, които вече се бяха успокоили. Клюнтер стреля силно с левия крак и само невероятната намеса на Щарке запази резултата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички