Пътят на ПСЖ към европейския връх минава и през София


Пътят на ПСЖ към европейския връх минава и през София
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1501 0

Френският гранд и абсолютен лидер във френското първенство ПСЖ е фаворитът в група А на ШЛ, където е и българският шампион Лудогорец.

Френският хегемон ще гостува на Националния стадион "Васил Левски" на 28-ми септември, когато Лудогорец ще се опита да извлече максималното от двубоя. 

ПСЖ е неизменен участник във френската Лига 1 от 1974 г. насам и е единственият френски отбор, който след своето влизане в елита никога не е изпадал. Те са и актуален рекордьор по продължителни сезони в Лига 1 със своите 43 участия.

Ясна е програмата на Лудогорец в Шампионска лига

Пари Сен Жермен е най-титулуваният отбор в страната по общ брой спечелени трофеи Ц 30. Клубът е шест пъти шампион на Франция през 1986, 1994, 2013, 2014, 2015 и 2016 г., 10 пъти носител на Купата на Франция, има в актива си и 6 Купи на лигата и 6 Суперкупи на страната. 

В последните четири сезона ПСЖ четири пъти достига до четвъртфиналите на ШЛ, като през миналия сезон имаше чудесен шанс да пробие в топ 4, но Манчестър Сити им попречи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички