Чистката в ПСЖ започна, петима напускат Париж


Чистката в ПСЖ започна, петима напускат Париж
Снимка: Getty Images

9661 0

Разочароващият сезон за ПСЖ принуждава ръководството на клуба да предприеме мерки, с които да подобри представянето на парижани за следващия сезон. Въпреки че спечелиха Лига 1 у феновете на "принцовете" остана разочарованието от поредния провал в Шампионска лига.

Според френския "L'Equipe" ръководството на френския гранд вече е взело решение кои ще са първите напуснали играчи. Това са Анхел Ди Мария, Тило Керер, Леандро Передес, Юлиан Дракслер и Лайвин Курзава. 

Договорът на Ди Мария с клуба изтича през юни. 34-годишният нападател не смята на продължи кариерата си в Лига 1, а някои слухове вече го свързват с Атлетико Мадрид и Барселона. Опитът, уменията му, а и фактът, че ще бъде свободен агент го правят изключително привлекателен за клубовете, следящи пазара.

Юлиян Дракслер пристигна в Париж със статут на звезда. В последните години обаче германецът не оправда очакванията на треньора и феновете, превръщайки се в посредствен играч. Според информация на френските медии вероятна дестинация за него е испанският Севиля. 

Передес за разлика от Дракслер е играч, на когото треньорът Почетино разчита, в едни от най-важните мачове на отбора. "Червено-сините" заплатиха 40 млн. евро за правата му преди само 3 години, но изглежда полузащитникът не попада в плановете на клуба. Той бива свързван най-вече с италианската Серия А.

От договора на Курзава остават още 2 години. Защитникът не игра цяла година поради контузия. Той трудно ще успее бързо да възвърне формата си, а Почетино не би могъл да разчита на него в най-важните битки през предстоящия сезон. 

Керер не успя да направи мечтания си пробив в титулярния състав на ПСЖ. 25-годишният футболист е желан от много клубове както от Висшата лига, така и от Бундеслигата. Към момента бранителят се оценява на около 25 млн. евро, които биха били добре дошли в касата на французите.

Междувременно стана ясно кога една от звездите на ПСЖ - Килиан Мбапе, ще вземе решение къде да продължи кариерата си

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички