Официално: Фабрегас се раздели с Челси и подписа с Монако


Официално: Фабрегас се раздели с Челси и подписа с Монако
Снимка: Getty Images/Guliver

2096 0

Испанският халф Сеск Фабрегас вече не е част от отбора на Челси, информира лондончани на сайта си. Както и се очакваше, испанецът премина във френската Лига 1  - в отбора на Монако.

Договорът на Фабрегас с френския тим ще бъде за 3,5 години, където ще се събере с бившия си съотборник от Арсенал Тиери Анри, който от няколко месеца е начело на Монако. Според медиите на Острова трансферът е станал факт срещу сумата от 12 млн. евро.

Сеск изигра последния си мач за Челси - при успеха над Нотингам Форест (2:0) през изминалия уикенд във ФА Къп, като напусна терена със сълзи на очи, което бе явен знак, че това е сбогуването му с клуба. Фабрегас е носител на две титли във Висшата лига (2015, 2017 г.) с Челси, на две купи във ФА Къп и две Купи на Лигата с общо 501 мача в английския футбол.

От Челси все още не са подписали с негов заместник. Лондончани са предложили на Зенит 30 млн. евро за Леандро Паредес, който е спряган за заместник на испанеца. "Сините" искат да реализират трансфера до края на седмицата, а желанието на самия играч е да премине на "Стамфорд Бридж".

Вчера пък стана ясно, че друга звезда на лондончани може да премине в испански гранд. Подробности четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички