Неймар е затворник - емирът на Катар не го пуска от ПСЖ преди 2019-а


Неймар е затворник - емирът на Катар не го пуска от ПСЖ преди 2019-а
Снимка: Getty Images/Guliver

4132 0

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи е разкрил пред бащата на звездата на тима Неймар, че Катар няма да позволи на играча да напусне клуба преди 2019 година, съобщава Mundo Deportivo.

Тамим бин Хамад Ал Тани, емирът на Катар, който е собственик на ПСЖ, не иска и да чува за раздяла с бразилеца през идното лято. Емирът е сложил нападателя в центъра на проект, който излиза далеч зад рамките на спортните успехи на френския тим.

Катарците смятат, че Неймар може да спечели Световното първенство в Русия с Бразилия, а оттам да получи и "Златната топка", което може да се превърне в маркетингова кампания не само с цел увеличение на приходите, но и като пропаганда за Катар.

Насер Ал-Хелаифи, който преди няколко дни посети Неймар в Бразилия, му е разкрил твърдата позиция на клуба. Той обаче е изразил готовност да предостави на играча по-комфортни условия на пребиваване в Париж и му е обещал да създаде конкурентоспособен отбор за Шампионска лига.

Миналата седмица авторитетни издания като Mundo Deportivo, Globo Esporte и UOL Esporte обявиха, че звездата съжалява за трансфера си в ПСЖ и иска да се върне в Барселона.

Друг вариант за Неймар, който се тиражира в медиите, е той да премине в Реал Мадрид срещу 400 милиона евро, като спортният концерн Nike е готов да съфинансира трансфера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички