Емилиано Сала - роден в Аржентина, но успял във Франция


Емилиано Сала - роден в Аржентина, но успял във Франция
Снимка: Instagram

4863 0

Само три дни, след като за английския Кардиф, Емилиано Сала бе на самолет, който изчезна безследно в понеделник вечерта.  След като си взел довиждане с вече бившите си съотборници в Нант, Сала се отправил към летището в града, от където частен самолет е трябвало да го закара директно в Кардиф. Около 23:30 часа обаче летателният апарат изчезва от радарите някъде около Ла Манша, като до момента не са намерени следи от него.

Полицията във Франция обяви официално, че Сала е бил на самолета. Пилотът е докладвал за проблем, когато летателният апарат е бил на 5 000 фута над земята, а последната връзка е направена на малко под 2 800 фута, след кото няма връзка със самолета.

Кой обаче е футболистът Емилиано Сала? Той е роден в Санта Фе, Аржентина, но кариерата си изгражда във Франция. Той е сред топ 5 на реализаторите в Лига 1 с 13 гола, като единствено Никола Пепе и Килиан Мбапе са пред него. Именно това подтикна Кардиф да плати 15 млн. паунда за него на Нант, въпреки че цялата си кариера прекарва във Франция.

Сала е роден на 31 октомври 1990 г. в малката селска общност в Кулулу, в провинцията Санта Фе, на около 340 мили северозападно от Буенос Айрес. След като напредва при юношите в родината си , той се мести във Франция, за да подпише за Бордо. На 21 години дебютира, но следват няколко пъти, в които е отдаден под наем. Той прекарва 2012/13 и 2013/14 съответно в Орлеан и Ниро, отбелязвайки 37 гола в 74 мача.

През 2015 година преминава в Нант, където показва своя голмайсторски  нюх. През първите си два сезона имаше по 15 и 14 попадения съответно, а през тази само за 18 мача има 13 попадения. В събота Кардиф и Нант си "стискат" ръцете и "драконите" плащат 15 милиона паунда за новата си покупка. В понеделник следобед той посещава вече бившите си съотборници, за да се сбогува с тях. Таранът споделя снимка в социалните мрежи, като заглавието към нея е "Последно довиждане".

По-рано днес и босът на Кардиф коментира случката. Какво каза Мехмет Далман четете в този материал на SportLive.bg.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички