С голямата ножица: Челси сряза на две амбициите на Тотнъм за Шампионска лига! (ВИДЕО)


С голямата ножица: Челси сряза на две амбициите на Тотнъм за Шампионска лига! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1038 0

Челси победи Тотнъм с 2:0 в отложен мач от 26-тия кръг на Висшата лига. По този начин "шпорите" най-вероятно ще се простят с амбициите си за класиране в Шампионска лига през следващия сезон - отборът е на 7 точки от 4-тия Астън Вила, макар и с мач по-малко, като до края има много тежки сблъсъци с Ливърпул и Манчестър Сити.

Страхотен гол с глава на Чалоба!

Още в 4-та минута Нико Джаксън се озова на добра позиция, но ударът му бе блокиран от защитник. Двайсетина минути по-късно Нони Мадуеке направи отличен индивидуален пробив, но изстрелът му мина над гредата.

Съвсем малко след това Конър Галахър центрира добре от пряк свободен и Тревър Чалоба не остави шанс на Гулиелмо Викарио след перфектен удар с глава. 

Още: Челси е направил контакт с Тиаго Мота

Челси Тотнъм

След половин час игра Коул Палмър пусна хубав пас към Михайло Мудрик, но ударът му премина много близо до гредата. Полувремето завърши с положение за Тотнъм - Педро Поро центрира, но изстрелът с глава на Кристиан Ромеро облиза страничната греда и излезе в аут.

Челси се поприбра през втората част и опасностите пред двете врати рязко намаляха. Имаше няколко пропилени добри атаки и блокирани удари от защитници пред двете врати, преди лондончани до голяма степен да решат нещата в 72-та минута.

Палмър изпълни страхотен пряк свободен удар, топката се отби в напречната греда, но при добавката Джаксън не сгреши и с глава покачи на 2:0. Попадението пречупи Тотнъм, а в края на редовното време Палмър отново стреля отлично от пряк свободен, но този път Викарио изби в корнер. 

"Шпорите" все пак можеха и да се върнат в мача, но в рамките общо на 30-40 секунди, около 90-та минута, поредица от удари и голови пасове на Ло Селсо, Бетанкур и Мадисън бяха блокирани от защитници на Челси.

Още: Мениджърът на Тотнъм Ангелос Постекоглу призова за промени във ВАР

Тиаго Силва е получил 3 предложения от лондонския клубове след новината за Челси

Сериозен удар по Тотнъм - Тимо Вернер е аут до края на сезон 2023/24

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички