Равносметката: Челси почти си изби парите, които даде на Интер за Ромелу Лукаку


Равносметката: Челси почти си изби парите, които даде на Интер за Ромелу Лукаку
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

23651 0

Белгийският нападател Ромелу Лукаку се завърна в Челси, а за целта лондончани платиха на Интер 115 милиона евро за правата му. 

Това бе едва вторият входящ трансфер на отбора през това лято, след привличането на вратаря Маркус Бетинели, за когото обаче не бе платена трансферна сума.

Бърза справка показва, че чрез изходящи трансфери Челси е напът да избие сумата, която плати на "нерадзурите" за Ромелу Лукаку!

Защитникът Фикайо Томори окончателно бе продаден на Милан за 30 милиона, а Оливие Жиру отиде на "Сан Сиро" под наем за малко повече от 1 милион евро.

Марк Гуехи пък премина в Кристъл Палас за 23.5 милиона, а Виктор Моузес отиде за постоянно в Спартак Москва срещу 5 милиона евро.

Също така, Валентино Ливраменто и Дийнел Симеу бяха продадени на Саутхемптън за общо 7,6 милиона., а трансферите на Люис Бейт в Лийдс и Ике Угбо в Генк добавиха още 6.5 милиона в касата на Челси.

В следващите часове и дни пък ще бъде заършен и трансферът на Тами Ейбрахам в Рома, който ще бъде на стойност около 40 милиона евро.

Равносметката - "сините" похарчиха 115 милиона за Ромелу Лукаку, но регистрират 113.6 милиона евро приходи от продажбата на играчи...

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички