Корупционният скандал на Острова се разраства с нови разкрития


Корупционният скандал на Острова се разраства с нови разкрития
Снимка: Getty Images/Guliver

1624 0

Корупционният скандал в Англия, който доведе до уволнението на Сам Алърдайс от поста селекционер на Англия, започва да придобива все по-застрашителни размери.

По информация на вестник "Дейли Телеграф", осем настоящи и бивши мениджъри на клубове от Висшата лига са получавали подкупи срещу трансфери на играчи. Изданието е направило продължително разследване по случая.

Bританският таблоид съобщи, че се е съгласил да предаде своите разкрития на Футболната асоциация (ФА) и полицията, след като репортерите им под прикритие са разкрили "широко разпространени доказателства за корупция в английския футбол".

Невероятен скандал в Англия, уличиха Алърдайс в корупция (ВИДЕО)

Новината идва само 24 часа, след като Сам Алардайс беше уличен в корупция от "Дейли Телеграф" и беше освободен от поста селекционер на Англия.

Журналисти от вестника, представили се за азиатски бизнесмени, провели преговори със специалиста. Той се съгласил да използва своите връзки, за да помогне на "бизнесмените" и те да получават процент от трансферни сделки на английските клубове.

За услугите си Сам Алърдайс поискал сумата от 400 000 паунда. Треньорът също разкрил вратички, с които да се заобиколят правилата на Английската футболна асоциация (ФА), според които трети страни нямат право да държат трансферни права на футболисти.

Днес изданието разкри други обвинения в корупция без да съобщава конкретни имена. Всички лица са отрекли обвиненията. Очаква се да има нови разкрития по случая в следващите дни.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички