Как една цигара провали кариерата на Шчесни в Арсенал?


Как една цигара провали кариерата на Шчесни в Арсенал?
Снимка: Gulliver/GettyImages

2403 0

Вратарят на Ювентус Войчех Шчесни разказа как една изпушена цигара на практика е сложила край на кариерата му в Арсенал. След поражение от Саутхемптън с 0:2 на 1 януари 2015 г. Шчесни доведе до ярост мениджъра на "артилеристите" Арсен Венгер, палейки цигара в съблекалнята.

В резултат полякът бе глобен с 20 000 паунда и лишен от мястото си в стартовия състав. След края на сезона Шчесни бе пратен под наем в Рома и повече не се върна в Англия. "Тогава пушех постоянно и босът добре знаеше това. Той просто не искаше някой да пуши в съблекалнята и аз също знаех това. Заради изпитаните емоции запалих цигара, като се скрих другите да не ме виждат. Някой обаче ме е забелязал и е уведомил за това мениджъра. След няколко дни се видяхме с него и той ме попита истина ли е това. Отговорих му "да" . Той ме глоби и ми се струваше че това е краят на историята.

След това обаче той ми каза, че ще остана извън стартовия състав известно време. Не е имало спор или конфронтация. Отнасях се към това много професионално. Очаквах да се върна в състава след няколко седмици, но ние влязохме в добра форма, а Давид Оспина също изигра добри срещи и запази мястото в стартовия състав. Всичко това означаваше, че ще трябва да чакам и да се боря за завръщането си в отбора, или бих могъл да се опитам да докажа, че съм най-добрият вратар в клуба, като отида под наем. Звучи странно, но понякога това е най-добрият вариант", каза Шчесни, цитиран от Arsenal Nation. А каква история за напускането на Ван Перси от Арсенал - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички