Инцидент в мач на Челси е причината за бягството на Клатенбърг


Инцидент в мач на Челси е причината за бягството на Клатенбърг
Снимка: Getty Images/Guliver

2412 0

Най-добрият английски рефер Марк Клатенбърг шокира всички с решението си да напусне английската Висша лига и да стане шеф на съдиите в Саудитска Арабия.

Бившият шеф на съдиите във Висшата лига Кейт Хакет разкри ексклузивно, че една случка в местния футбол е оказала голямо влияние върху неговата психика и е била решаваща за решението му да напусне Англия. Става дима за инцидент между Клатенбърг и една звезда на Челси през 2012 година.

Инцидентът бе между топ рефера и Хуан Мата, когато бе обвинен, че е обидил испанския играч. Въпреки че в крайна сметка не беше наказан, реферът още тогава заяви, че не се чувства защитен от асоциацията на съдиите в Англия. Хакет потвърди това.

"Напускането на Клатенбърг е много лоша новина за английския футбол, но и за английските съдии. Висшата лига загуби най-добрият съдия в света, това наистина е голям удар. Мисля, че това се дължи на лошото управление на отговорните хора в лигата. Имаше инциденти, когато асоциацията на съдиите не застана на негова страна и не го подкрепи, когато имаше нужда. След инцидента между него и Мата през 2012 година, Клатенбърг почувства, че няма подкрепа от никого. Мисля, че това е една от главните причини за неговото напускане", споделя Хакет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички