Франк Лампард и Денис Бергкамп също попаднаха в Залата на славата на Висшата лига


Франк Лампард и Денис Бергкамп също попаднаха в Залата на славата на Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

890 0

Реализатор номер 1 на Челси за всички времена Франк Лампард и бившият нападател на Арсенал Денис Бергкамп попаднаха в Залата на славата на Висшата лига.

Лампард отбеляза 177 гола в 609 мача от Премиършип с екипите на Уест Хем, Челси и Манчестър Сити. Той спечели три пъти Висшата лига по време на изпъстрения с трофеи 13-годишен престой на „Стамфорд Бридж“, по време на който вкара 211 гола във всички турнири. Бившият английски национал бе определен за Играч на сезона в Лигата след шампионската титла на „сините“ през сезон 2004/05. Лампард стартира кариерата си в Премиършип в академията на Уест Хем и изкара кратък престой в Манчестър Сити, преди да обяви оттеглянето си от футбола.

Нидерландецът Бергкамп се присъедини към Арсенал от Интер през 1995 и бе част от три шампионски състава, включително кампанията без поражение през 2003-04. Той вкара 87 гола в 315 мача от Лигата преди да спре с футбола през 2006. През 2017, известният му гол срещу Нюкасъл през 2002 бе определен за Най-добър гол на Висшата лига в първите й 25 години.

Бившите капитани на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона и Рой Кийн влязоха в Залата на славата във вторник. Още двама души ще бъдат обявени в престижния списък от 23 играчи тази седмица. Алан Шиърър и Тиери Анри бяха първите в създадената Зала на славата. За да имат шанс да попаднат в нея, играчите трябва да са играли във Висшата лига от 1992-а насам и да са прекратили кариерата си до 1 август, 2020.

Франк Лампард е най-резултатният халф за 21 век. Топ 20 на най-резултатните халфове вижте в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички