Цър, цър, цър...


Цър, цър, цър...

5364 0

Преди няколко години, по еди-какви-си причини, феновете на Левски не искаха Ивайло Петев и показаха това много ясно. Те го съблякоха по време на пресконференцията по неговото представяне, което е сериозен удар по всеки един човек. Действията на "сините" фенове бяха безумни, неморални и неадекватни, но са в миналото и няма как да ги променим. Както няма да променим и реакцията на Петев - да се откаже от поста старши-треньор на Левски. Може би много биха постъпили като него. Може би други щяха да се опитат да променят мнението на запалянковците, а не да се поддадат на организирана атака на няколко души. Петев избра да си тръгне... 

И вчера го направи отново! Големият специалист реши да поеме кормилото на Динамо (Загреб), а в същото време, само няколко дни преди решаващи мачове в квалификациите за Мондиал 2018, изостави националния отбор по футбол. Изостави е точната дума, въпреки че унизеният на два континента треньор ни убеждава, че това не е вярно.

КАКВО НАПРАВИ ПЕТЕВ В НАЦИОНАЛНИЯ НА БЪЛГАРИЯ?

Господин Петев сложи точка на безобразната си кариера начело на представителния ни тим по най-безумния начин... но нима някой е очаквал друго от него?

Призоваваха го да си тръгне след резила в квалификациите за Евро 2016. Едно равенство срещу Италия не топли никого, особено когато се натякват познатите клишета "на такова ниво сме", "играчите не са от световна класа", "трябва подмладяване" и така нататък. Искаха му оставката тогава, обаче той не видя причина да напуска.

Дойде победа над Португалия в мач, в който Роналдо пропусна толкова положения, колкото за цял един сезон. България спечели с 1:0, а фактът, че "селесао" стана европейски шампион, някак си направи победата още по-ценна, а Петев - още по-несменяем на поста си.

ЕТО Я ЗАПЛАТАТА НА ПЕТЕВ В ДИНАМО

Последва невероятно успешното турне в Азия, където националният отбор с Петев начело загуби със 7:2 от Япония и 4:0 от Дания. Тотален крах и пълен срам за уж създателя на българското еврочудо Лудогорец. Той обаче беше категоричен - няма да се маха. Държи здраво хранилката и не пуска. Типично за един друг животински вид, не бозайниците. Но когато никой не ти поиска оставката, защо да я даваш, нали? Продължаваме напред!

И наскоро дойде време за великото дерби България - Люксембург, което можеше да коства главата на господин Петев, ако не беше един щастлив удар на Александър Тонев, който донесе победата с 4:3. "Лъвовете" играха безобразно, играха така, все едно за пръв път се виждат, защитата беше под всякаква критика и за това обикновено е виновен селекционерът. Нали? Да, ама не. Боби Михайлов беше категоричен, че Петев е правилният избор, а треньорът дори не позволяваше мисълта за оставка да мине през главата му.

И в един страхотен ден, само няколко дни след като обяви играчите от Европа, на които ще разчита за мачовете срещу Швеция и Франция, наш Ивайло получи предложение за по-голяма хранилка. Хърватският колос Динамо Загреб му предложи поста старши треньор и селекционерът на България дори не се замисли дали да откаже. Скочи директно, подписа договор и хукна да се моли на Борислав Михайлов да го освободи от поста. В джоба си носел 50 хиляди лева, защото толкова струвало разтрогването на договора. В четвъртък ще бъде представен като наставник на Динамо и по живо, по здраво. Майната му на националния отбор, който след 10 дни има мачове. Майната му на БФС, което трябва да е благодарно, че специалист като Хубчев е свободен в момента. Майната им на феновете, които му искаха оставката още след края на квалификациите, ама тогава нямаше друга хранилка, на която да се закачи. Нямаше по-голямо парче сиренце, чийто аромат да го понесе към широкия свят.

ЗАЩО ПЕТЕВ ИЗОСТАВИ НАЦИОНАЛИТЕ?

Цяла България благодари на Ивайло Петев, че си тръгна от националния отбор и го отърва от еднотипното му властване, по време на което чувахме само оправдания и заучени бръщолевения. И още повече му благодари, че го направи по начин, който е така недостоен, че да отекне в цял свят.

Петев вече е проблем на Динамо, където трябва да са наясно, че новият им треньор ще продължи да си църка кротичко на хранилката, а три загуби и слаба игра няма да го накарат дори да се замисли за оставка. Благодарим искрено и на гранда от Загреб, който ни отърва от поредната порция църкане след предстоящите загуби от Швеция и Франция, докато господин Петев се ослушва за някоя друга по-апетитна хранилка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички