Челси записа най-убедителната си победа във Висшата лига


Челси записа най-убедителната си победа във Висшата лига

720 0

Шампионът Челси напомни за силните си дни, след като днес възпитаниците на Гуус Хидинк продължиха серията си от мачове без загуба под негово ръководство, разбивайки с 5:1 гостуващата селекция на Нюкасъл.

Гостите инкасираха 3 попадения до 18', след като точни бяха Диего Коща, Вилиан и Педро Родригес. През второто полувреме испанското крило беше точен за втори път, докато резервата Бертран Траоре вкара 5-ия гол за домакините. Почетният гол за "свраките" беше дело на Андрос Таузенд в края на двубоя.

Головата фиеста на Челси обаче отново беше лишено от блясъка на Еден Азар. Той престоя 90 минути на терена, но отново беше незабележим на фона на двубоя, който изиграха колегите му в атака.

Въпреки това лондончани продължават да са непобедени в 12 поредни мача във всички турнири, а с това продължава и изкачването им във Висшата лига. След най-убедителната победа за сезона Челси вече е на 12-о място с 33 точки и изостава от Манчестър Юнайтед и 5-ото място на 8 пункта.

Нюкасъл от своя страна продължава да се затруднява въпреки мащабната селекция през януари. Поражението върна "свраките" в зоната на изпадащите и воденият от Стийв Макларън тим има в актива си 24 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички