Челси договори сензационен заместник на Тибо Куртоа


Челси договори сензационен заместник на Тибо Куртоа
Снимка: Guliver/GettyImages

4184 0

Постоянните слухове за бъдещето на вратарския пост в Челси са на път да приключат. След като Тибо Куртоа категорично отказа да тренира и играе за лондончани на този етап, ръководството на лондончани задвижи всичките си връзки и в крайна сметка е ясно името на следващия №1 на бившия английския шампион - Кепа Арисабалага от Атлетико (Мадрид).

По информация на вестник "Marca", Роман Абрамович е дал зелена светлина за трансфера и Челси ще обяви в сряда, че ще активира откупуващата клауза в договора на Кепа. Младият страж, чийто трансфер в Реал пропадна в последния момент през януари, ще се появи за медицински прегледи и ще подпише дългосрочен договор с Челси.

Първоначалният вариант за лондончани беше Ян Облак, чиято откупуваща клауза е 100 милиона евро. Самият вратар обаче не иска да напуска Атлетико Мадрид, докато Кепа струва с 20 милиона евро по-малко - 80.

Привличането на младия испански страж почти сигурно означава, че Челси ще приеме офертата от 35 милиона паунда на Реал Мадрид за правата на Тибо Куртоа. Разбира се, ръководството на Челси може да предпочете да задържи белгийския №1, но за да го заточи на пейката - малко вероятен вариант, но все пак възможен, според медиите на Острова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички