Арсенал получи желания подарък от Манчестър Сити и Ливърпул и се възползва по брилянтен начин (ВИДЕО)


Арсенал получи желания подарък от Манчестър Сити и Ливърпул и се възползва по брилянтен начин (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1511 0

Арсенал постигна победа с минималното 1:0 над градския съперник Брентфорд в лондонското дерби на 13-ия кръг на Висшата лига. Успехът донесе златната резерва Кай Хаверц, който се появи на терена в края и в 88-ата минута подпечата трите точки за "артилеристите".

Срещата на "Къмюнити Стейдиъм" започна силно за домакините и Брайън Мбемо изпусна отличен шанс в 14-ата минута след голяма грешка на Аарън Рамсдейл. В края на първата част Леандро Тросар вкара топката във вратата на "пчеличките", но попадението бе отменено поради засада.

През втората част Арсенал опитваше всячески да пробие през отбраната на Брентфорд, но така и не стигаше до чисти положения. В крайна сметка, Артета реши, че е време за промяна и вкара в игра Кай Хаверц. 

Решението на испанския специалист се оказа гениално, тъй като германецът се превърна в героя за "топчиите". Офанзивният футболист посрещна центриране от Букайо Сака в 88' и от малък ъгъл подпечата успеха за своя тим, пращайки го на върха в елита на Острова. 

Арсенал окупира първото място поне за седмица. "Топчиите" са с актив от 30 точки, следвани от Сити (29) и Ливърпул (28), които по-рано през деня направиха равен (1:1). За Арсенал предстои мач в групите на Шампионска лига срещу френския Ланс на "Емирейтс".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички