Юрген Клоп счупи пореден исторически рекорд на "Анфийлд"


Юрген Клоп счупи пореден исторически рекорд на "Анфийлд"
Снимка: Guliver/GettyImages

3222 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп и неговите играчи постигнаха нов исторически рекорд. "Червените" играят на много високо ниво от началото на кампанията, като понастоящем заемат и първото място във Висшата лига с четири точки преднина пред Манчестър Сити.

Силната игра на мърсисайдци бе подкрепена и от резултатите през месец декември, когато тимът постигна цели седем победи в първенството, грабвайки успеха във всички възможни кръгове. Това на практика е най-силният резултат на Ливърпул като брой победи в календарен месец в цялата история на клуба.

Серията от победи донесе и награда за Юрген Клоп, както и за защитника Върджил Ван Дайк, които бяха избрани съответно за треньор и играч на месец декември. "Червените" записаха успехи в този период над Евертън, Бърнли, Борнемут, Манчестър Юнайтед, Улвърхемптън, Нюкасъл и Арсенал, а освен това и победиха Наполи в Шампионска лига, с което се класираха за 1/8-финалите на турнира.

Междувременно мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола направи интересно изказване, заявявайки, че предпочита тимът му да бъде като този на Ливърпул. Какво каза испанецът - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички