Юнайтед с нова издънка в първенството пред очите на Алекс Фъргюсън


Юнайтед с нова издънка в първенството пред очите на Алекс Фъргюсън
Снимка: Getty Images/Guliver

1510 0

Отборът на Манчестър Юнайтед успя да измъкне само точка от домакинството си този уикенд в първенството. "Червените дяволи" посрещнаха на "Олд Трафорд" състава на Уулвърхемптън, а мачът завърши при резултат 1:1. Двубоят бе част от шестия кръг в най-високо първенство на английския футбол.

Юнайтед се намираше в серия от три поредни победи, но "вълците" успя да спре тима на Жозе Моуриньо. "Червените дяволи" поведоха с гол на Фред в 18-ата минута, но португалецът Жоао Моутиньо възстанови равенството в 53-ата минута. Уулвс удържа натиска на домакините и запазирезултата до последния съдийски сигнал.

На трибуните на "Олд Трафорд" днес бе сър Алекс Фъргюсън, който през месец май претърпя операция след мозъчен кръвоизлив и оттогава не бе посещавал футболни срещи. Легендарният мениджър на "червените" трябваше да напусне стадиона с доза разочарование, след като тимът на Моуриньо така и не стигна до победен гол.

Юнайтед успяха да отбележат ранно попадение в мача, след като в 18-ата минута технично докосване на Пол Погба успя да изведе Фред на стрелкова позиция и новото попълнение на "червените дяволи" изпрати топката от границата на наказателното поле в ъгъла на вратаря Руи Патрисио.

През втората част обаче "вълците" започнаха решително и в 53' успяха да изравнят резултата благодарение на Жоао Моутиньо. Португалецът получи върната топка назад от свой съотборник и с непоколебим удар "разстреля" стража на "червенте дяволи" Давид Де Хея. Защитата на Юнайтед бе хваната неподготвена, а това коства и победата на тима.

Жозе Моуриньо се опита да промени развоя на мача с три промени, като в игра влязоха Антъни Марсиал, Хуан Мата и Андреас Перейра. Фред, Алексис Санчес и Джеси Лингард бяха заменените.

Владението на топката бе убедително притежание на домакините, но ударите в очертанията на вратата бяха в полза на "вълците" - осем на шест. Играта на Уулвс се характеризира и с множество нарушения, които накъсваха мача. Играчите на гостите извършиха общо 17 фала срещу своя противник.

След изиграването на мача Манчестър Юнайтед се озова на 6-о място с актив от 10 точки, докато Улвърхемптън се наредиха 10-и, на само една точка зад "червените дяволи". В неделя предстоят да се изиграят още два мача, а при победа на Арсенал, тимът от "Олд Трафорд" ще изпадне с още една позиция надолу в подреждането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички