Юнайтед и съдията попречиха на Лестър да стане шампион на "Олд Трафорд"


Юнайтед и съдията попречиха на Лестър да стане шампион на "Олд Трафорд"

1210 0

Лестър не успя да стане шампион в "Театъра на мечтите", след като се добра само до 1:1 срещу Манчестър Юнайтед в мач от 36-ия кръг на Висшата лига.

Мачът почна лошо за кандидат-шампионите, които още в 7' изостанаха след гол на Антони Марсиал. 11 минути по-късно обаче Уес Морган изравни и донесе точката на своите. 

Главно действащо лице в мача беше Майкъл Оливър, който не показа червени картони на Маруан Фелайни и Уейн Рууни, а през първото полувреме не отсъди дузпа в полза на Лестър за явно нарушение на Рохо срещу Рияд Марез.

Вместо това съдията показа червен картон (заслужен) на Дани Дринкуотър, който ще липсва в състава за двубоя срещу Евертън.

Въпреки това Лестър остава на 2 точки от титлата, а до края на шампионата възпитаниците на Клаудио Раниери имат мачове с Евертън у дома и Челси на "Стамфорд Бридж".

Мачът почна по нетипичен начин и за двата отбора. Лестър действаше с прекалено много брак в средата на терена, докато "червените дяволи" изглеждаха много опасни в атаките си по крилата. Точно по този начин падна и първият гол в срещата.

В 7' Антонио Валенсия напредна по дясното крило и стигна до наказателното поле. Футболистите на Лестър се бяха струпали около точката на дузпата и бяха оставили Марсиал непокрит при далечната греда. Подаването беше насочено именно за него и френският нападател не сбърка - 1:0.

Последваха много силни минути за домакините, които можеха да удвоят резултата, ако не беше брилянтното спасяване с една ръка на Шмайхел при удар на Лингаард. Лестър обаче съумя да отговори.

В 17' Дани Дринкуотър центрира в наказателното поле, където Фелайни задържа Хут. Уес Морган обаче остана непокрит и с добре насочен удар с глава изравни резултата - 1:1.

До края на полувремето двата отбора си размениха по едно положение, а съдията Майкъл Оливър стана главно действащо лице. Той не показа директен червен картон на Фелайни за удар без топка срещу Хут, както и картон за симулация на Джеси Лингаард. Най-скандалното положение беше към края на полувремето, когато Рохо спъна Марез в наказателното поле, но сигнал за дузпа така и не последва. 

През втората част "лисиците" вдигнаха оборотите и принудиха Де Хеа да се намесва решаващо на два пъти до 55'. В същото време гостите заиграха по-добре и в защита, попречвайки на добре работещите флангове на съперника да генерира положение пред вратата на Шмайхел.

Двата отбора изигра много равностойно второ полувреме, но в 80' отново Майкъл Оливър се прояви. Той не показа втори жълт картон на Рууни при контраатака на Лестър, която завърши с отлична изява на Блинд срещу Уйола, който получи в наказателното поле.

В края на двубоя пък Дани Дринкуотър получи втори жълт и съответно червен картон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички