Вълшебна вечер на Салах остави "Анфийлд" без дъх (ВИДЕО)


Вълшебна вечер на Салах остави "Анфийлд" без дъх (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

3266 0

Превърналият се в безспорна звезда №1 на Ливърпул Мохамед Салах записа поредното си фантастично представяне с екипа на мърсисайдци. Този път египетският маг вкара 4 гола във вратата на Уотфорд за победата с 5:0 над Уотфорд в късния съботен мач от програмата на Висшата лига.

Още във 2' Салах вкара гол като от компютърна игра, след като счупи глезените на защитник на "стършелите" с финт и след това елегантно реализира за 1:0. До края на първото полувреме резултатът на бъбна на 2:0, след като отново Салах засече отлично центриране в наказателното поле на Андрю Робертсон.

Ливърпул не намали оборотите и през второто полувреме, а Салах беше с ключова роля и за третия гол на своя отбор. Той получи топката отдясно на нападението, успя да я овладее, а след това и да центрира отлично за Роберто Фирмино. Бразилецът пък чукна елегантно с пета и вкара още един красив гол в сметката на "червените".

Не по-малко впечатляващ бе и голът на Салах в 77'. Той получи топката в наказателното поле от Садио Мане, а около него имаше четирима защитници на гостите. Това обаче не беше проблем - с няколко завъртяния и финтове той залъга всички, нагласи си топката на левия крак и, въпреки че беше фаулиран, успя да се разпише за 4:0 - хеттрик на Мо Салах и спиращо дъха египестко представление на "Анфийлд".

И това обаче не беше краят. В 85' бившият ас на Рома изведе Дани Ингс в наказателното поле, но ударът на нападателя беше отразен от Карнезис. Заради силата на изпълнението обаче вратарят не успя да хване топката, а Салах я забоде във вратата за 4-ия си гол в мача - 5:0 за Ливърпул.

С 4-те си попадение Салах вече има 28 гола в дебютния си сезон в английската Висша лига. Той поведе еднолично в голмайсторската листа на шампионата - с 4 повече от контузения Хари Кейн. Към актива си той има и 9 асистенции, като е единственият футболист с толкова асистенции и двуцифрен голов актив. Никой в топ 15 на голмайсторите в шампионата няма друг с повече от 7 асистенции.

Ливърпул пък дръпна с 2 точки на Тотнъм в битката за 3-ото място в класирането. Воденият от Юрген Клоп тим събра 63 точки - 2 по-малко от Манчестър Юнайтед и две повече от "шпорите", но има и мач повече.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички