Висшата лига се завръща с Юнайтед - Лестър, Моуриньо чупи пръсти


Висшата лига се завръща с Юнайтед - Лестър, Моуриньо чупи пръсти
Снимка: Getty Images/Guliver

1288 0

Тази вечер феновете на футбола ще се насладят на завръщането на Висшата лига на Англия. Манчестър Юнайтед и Лестър откриват сезона в соченото за най-силно в света първенство. Мачът е на стадион "Олд Трафорд" от 22,00 часа.

Висшата лига по традиция започва първа от топ първенствата на Европа. Мениджърът на "червените дяволи" обаче ще започне участието си в лигата силно разочарован, тъй като клубът не подписа с нито един топ футболист. Новите в отбора през лятото са само двама - защитникът Диого Далот и халфът Фред.

В същото време грандът от Манчестър е с препълнен лазарет, Моуриньо недоволства от липсата на нов централен защитник и освен това е в конфликт с няколко от играчите си, макар да го отрече. В същото време халфът Пол Погба се готви да напусне, редейки си трансфер в Барселона. Всичко това може да стане причина за грандиозен провал на "червените дяволи" не само довечера, но и в по-дългосрочен план.

В лазарета на клуба са седем футболисти - Неманя Матич, Антонио Валенсия, Маркос Рохо, Андер Ерера, Серхио Ромеро и Диего Далот. Пол Погба, Джеси Лингард и Ромелу Лукаку пък едва ли са изцяло готови за игра, тъй като се върнаха в Манчестър едва преди 4 дни. Под въпрос е и участието в мача на Ашли Йънг, Маруан Фелайни и Ерик Байи, а Антони Марсиал е в конфликт с треньора си.

Лестър пък е една от основните причини за проблемите на Юнайтед. "Лисиците" отказаха да им продадат желания защитник Хари Магуайър, тъй като не искаха да губят още един ключов играч след раздялата с Рияд Марез и Ахмед Муса.

В същото време английският шампион от 2016 година подсили дълбочината на своя състав с няколко нови играчи - врфатаря Дани Уорд, защитниците Евънс и Чаглар Союнчу и халфа Рашид Гезал. Наскоро клубът преподписа и с нападателя Джейми Варди и сключи скъпа сделка за халфа на Норич Джеймс Мадисън.

Лестър също има кадрови проблеми - Магуайър и Варди не са напълно готови след Световното първенство, формата на Евънс пък не е ясна. Союнчу пък не е в групата за мача. Но, в сравнение с проблемите на противника, положението на "лисиците" изглежда розово.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички