Трето поредно равенство за Манчестър Юнайтед, Арсенал на два пъти загуби водачеството си (ВИДЕО)


Трето поредно равенство за Манчестър Юнайтед, Арсенал на два пъти загуби водачеството си (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

7850 0

Отборите на Манчестър Юнайтед и Арсенал направиха истинско шоу на "Олд Трафорд" в мач от междинния 15-и кръг на английската Висша лига. Двата тима вкараха четири гола, но не се победиха, а срещата завърши 2:2.

Това е трето поредно равенство за играчите на Жозе Моуриньо, като в предишните си срещи не успяха да победят Кристъл Палас и Саутхямптън. Арсенал пък прекъсна серията си от две поредни победи и остава извън топ 4. "Червените дяволи" са 8-и с 23 точки, а "топчиите са 5-и с 31.

През първата част Шкодран Мустафи откри след центриране от корнер, но три минути по-късно Антони Марсиал изравни. През втората част грешка в защитата на домакините позволи на Александре Лаказет да изведе отново гостите напред в резултата, но след само 74 секунди игрово време отбраната на "топчиите" "върна жеста", от което се възползва Джеси Лингард, който оформи крайния резултат.

В първите 15' от срещата двата тима играеха предпазливо, но след това гостите от Арсенал започнаха по-често да поглеждат към противниковата врата. При пробив на Арън Рамзи от ляво се стигна до центриране в наказателното поле, където Ектор Бейерин намери коридор за изстрел, но не намери очертанията на вратата.

В 27' натискът на "топчиите" даде резултат. Те стигнаха до корнер, при който Шкодран Мустафи се откъсна от опеката си и с глава преодоля Давид де Хеа. Андер Ерера опита да изчисти преди гол линията, но не успя - 0:1.

Играчите на Жозе Моуриньо реагираха мигновено и само след 3' резутлатът бе изравнен. След изпълнение на свободен удар Бернд Лено изби, но Далот догони топката и върна по земя към точката за дузпата. Там бе днешният рожденик Антони Марсиал, който с плътен шут направи 1:1.

Ситуацията за играчите на Унай Емери стана още по-сложна, след като Роб Холдинг получи неприятна контузия след остър шпагат на Маркъс Рашфорд. На мястото на бранителя се появи Стефан Лихщайнер.

Втората част започна с нова смяна в тима на "артилеристите", като капитанът Арън Рамзи бе заменен от Хенрих Михтариян.

В хода на втората полувреме резервите на двамата мениджъри блеснаха под прожекторите. Александре Лаказет се разписа 23' преди края на срещата, след като защитата на Манчестър Юнайтед не се прави.

Само 74 секунди по-късно обаче и защитата на Арсенал върна жеста, от което се възползва Лингард, за да изравни за 2:2.

СЪСТАВИ:

Арсенал: Лено, Бейерин, Мустафи, Сократис, Холдинг, Коласинац, Торейра, Гендузи, Рамзи, Айоби, Обамеянг

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Баи, Смолинг, Рохо, Дармиан, Ерера, Матич, Лингард, Рашфорд, Марсиал

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двата тима имаха коренно различни преживявания през уикенда. 20-кратните английски шампиони се изложиха срещу Саутхямптън и стигнаха само до 2:2, докато "артилеристите" стигнаха до пълен обрат в дербито на Лондон срещу Тотнъм - от 1:2 до 4:2.

"Червените дяволи" разочароват сериозно от началото на сезона и са с едва 22 точки - цели 8 по-малко от днешния си съперник, който в момента е под №4. Арсенал направи 3 поредни равенства в шампионата, което отдалечи възпитаниците на Унай Емери от върха, но пък отборът няма загуба вече 12 поредни кръга.

През миналия сезон Манчестър Юнайтед осъществи дубъл над днешния си съперник с победи 3:1 в Лондон и 2:1 у дома, но в момента Арсенал изглежда в по-добра форма в сравнение с последните 5 години под ръководството на Арсен Венгер.

Очаквайте стартовите състави към 21:00 часа!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички