Манчестър Сити прегази Челси у дома, Агуеро с нов хеттрик (ВИДЕО)


Манчестър Сити прегази Челси у дома, Агуеро с нов хеттрик (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

6625 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити нанесе звучен шамар на Челси, след като се наложи на "Етихад" с категоричното 6:0. "Гражданите" изиграха един от най-стойностните си мачове и заслужено спечелиха с толкова изразителен резултат.

Головото шоу започна рано и още до 25' домакините водеха с 4:0. След почивката те вкараха още две попадения, за да оформят крайния резултат. Серхио Агуеро се отличи с хеттрик във втори мач в последните три за тима си, след като вкара три и на Арсенал. С две попадения остана Рахийм Стърлинг, а Илкай Гюндоган също бе точен.

С тази победа Ман Сити отново се изравни с Ливърпул на върха в Англия с 65 точки. "Червените" на Юрген Клоп обаче имат мач по-малко. Челси пък остава извън Топ 4, след като бяха изпреварени от Манчестър Юнайтед.

Отборът на Манчестър Сити започна вихрено срещата и за пореден път откриват резултата в първите минути на срещата. Още в 4' те вече бяха напред в резултата, след като Рахийм Стърлинг завърши бърза атака на шампионите от десния фланг.

Изненадващо в 8' домакините не поведоха с 2:0. Кевин де Бройне напредна остро по левия фланг и подаде към Бернардо Силва в наказателното поле. Португалецът не успя да стреля, след като бе затворен, но добре задържа топката в наказателното поле, след което пусна остър пас към далечната греда, където бе Серхио Агуеро. Капитанът на тима в днешния ден само подложи крака си, но не успя да насочи кълбото в мрежата.

Челси отговори с бърза атака на Еден Азар след 12' игра. Той получи от Давид Луис около центъра и с невероятен спринт мина през цялата отбрана, но не успя да стреля достатъчно силно и Едерсон улови.

В 14' Агуеро се реваншира за пропуска си, като с невероятен удар от над 20 метра по диагонала направи Кепа безпощаден - 2:0.

Това обаче далеч не бе всичко от аржентинската звезда на домакините, който в 19' заби и второто си попадение в срещата, като наказа грешка на Рос Баркли.

В 25' шампионите показа защо са шампиони и напълно заслужено отново пронизаха мрежата на съперника. Този път попадението бе дело на Илкай Гюндоган, като отново удар от далечно разстояние бе точен и донесе радост.

В 28' "сините" от Лондон отново можеха да намалят изоставането си, като Гонсало Игуаин получи на скорост, показа техника и със завъртане се освободи от съперников бранител. Уникалната игра на аржентинеца продължи, като той пусна с пета извеждащ пас за Педро, но ударът на последния попадна в обхвата на Едерсон и отново гол във вратата на бразилския страж не падна.

През втората част гостите започнаха по-силно, но при пробив на Рахийм Стърлинг Сезар Аспиликуета го фаулира и последва дузпа. Агуеро застана зад топката и заби втори пореден хеттрик във Висшата лига.

Защитата на Челси продължи да прави грешки и те бяха отново наказани 10' преди края, когато Зинченко пусна пас по земя в наказателното поле и Стърлинг засече - 6:0.

Преди мача

Английският шампион Манчестър Сити посреща у дома на "Етихад" лондонския Челси. Към момента момчетата на Хосеп Гуардиола са на втората позиция в таблицата с 62 точки. При победа те ще се изравнят с лидера Ливърпул, който е с мач по-малко. "Гражданите" успяха да стопят разликата с мърсисайдци в последните два кръга, когато спечелиха срещу Арсенал и Евертън, докато "червените" записаха две равенства.

Челси на Маурицио Сари редува силни със слаби игри и дори италианецът се оплака в последните си пресконференции, че не може да мотивира играчите си. Новото попълнение Гонсало Игуаин се включи чудесно при победата над Хъдърсфийлд с 5:0, като вкара две от попаденията и сега се очаква да поддържа тази форма, за да могат "сините" да се върнат в топ 4. Вчера лондончани бяха изместени от тази позиция, след като Манчестър Юнайтед се наложи над Фулъм.

 

СЪСТАВИ: 

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Стоунс, Лапорт, Зинченко, Де Бройне, Фернандиньо, Гюндоган, Бернардо Силва, Стърлинг, Агуеро

Челси: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Луис, Алонсо, Канте, Жоржиньо, Баркли, Азар, Педро, Игуаин

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички