Голово шоу на "Анфийлд" носи победа на Ливърпул и първа загуба за Манчестър Сити през сезона (ВИДЕО)


Голово шоу на "Анфийлд" носи победа на Ливърпул и първа загуба за Манчестър Сити през сезона (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

4819 0

Отборът на Ливърпул изигра най-силния си мач от началото на сезона и заслужено спечели на "Анфийлд" срещу лидера във Висшата лига Манчестър Сити с 4:3. Това бе първа загуба за "гражданите" от началото на сезона.

С успеха днес "червените" се изравниха с третия Челси с 47 точки, а играчите на Хосеп Гуардиола са убедителни лидери с 62 пункта.

Черната серия на Манчестър сити на "Анфийлд" продължава, като тимът не е печелил на този стадион от 2003 година.

Алекс Окслейд-Чембърлейн даде аванс на домакините още в 9', а до края на първата част Лерой Сане изравни. След почивката обаче възпитаниците на Юрген Клоп доминираха тотално на своя стадион и вкараха три безответни гола чрез Роберто Фирмино, Садио Мане и Мохамед Салах, като голът на египтянина бе изключително красив.

В заключителните минути на срещата гостите върнаха две попадения чрез Бернардо Силва и Илкай Гюндоган, а в последните секунди Серхио Агуеро като по чудо не се разписа с глава при последната възможност за своя тим в мача.

Първото добро положение в срещата бе за Ливърпул и дойде в 4'. Роберто Фирмино изведе прекрасно Садио Мане пред наказателното поле, но 19-ката на "червените" не успя да укроти кълбото, а след това и Мохамед Салах опита да отправи удар, но топката бе блокирана от защитник на Манчестър Сити.

Гостите бързо отговориха на предизвикателството и в 7' Кевин де Бройне намери Рахийм Стърлинг между трима в червено, но бившият играч на мърсисайдци не успя да нанесе достатъчно силен удар.

Интензивната игра на Ливърпул даде резултат и още преди да са изминали 10' "Анфийлд" се изправи на крака след като Алекс Окслейд-Чембърлейн бе изведен пред границата на наказателното поле и с удар по земя матира Едерсон - 1:0.

Постепенно темпото на игра на "Анфийлд" спадна, като битката се пренесе в средата на терена. В средата на първата част Фабиан Делф получи травма след шпагат в краката на Чембърлейн, но левият бранител се изправи и продължи срещата. Все пак травмата на Делф се оказа достатъчно сериозна и в 31' Данило замени английския бранител на Сити.

В 41' защитата на Ливърпул се пропука за първи път и това бе достатъчно за госитите. Лирой Сане получи топка на левия фланг, а Джо Гомес не прецени добре летежа на топката и я подари на немския национал, който нахлу на скорост в наказателното поле и се разписа със силен шут в близкия ъгъл.

Втората част започна с нова порция атаки пред двете врати. По-близко до попадениете в първите пет минути на втората част бяха гостите, като при центриране от корнер Николас Отаменди надскочи Джо Гомес и отправи удар с глава, който обаче се отби в напречната греда и излезе в аут.

В 59' обаче Роберто Фирмино даде преднина на своя тим, след като бе изведен от ляво от Чембърлейн и технично преодоля Едерсон.

Само 2' по-късно грешка в защитата на "гражданите" подари топката на Садио Мане, който с бомен шут в горния десен ъгъл направи 3:1. Само броени секунди по-рано Мане нацели и страничната греда на Манчестър Сити.

В 68' Ливърпул затвърди по-добрата си игра и вкара 4-то попадение. Дълъг пас към Садио Мане бе пресечен от Едерсон, който обаче изчисти кълбото на крака на Салах, а египтянина не се поколеба и от над 30 метра прехвърли вратаря за 4:1.

6' преди края на срещата Илкай Гюндоган и Серхио Агуеро направиха добро двойно подаване пред наказателното поле на домакините, а след рикошет топката попадна на крака на Бернардо Силва, който от близко със силен шут по земя върна едно попадение за своя тим - 4:2.

В добавеното време на срещата, след ново разбъркване пред Лорис Кариус, Илкай Гюндоган бе най-съобразителен в малкото наказателно поле и от близко се разписа за 4:3.

Преди мача

Четвъртият в класирането на Англия Ливърпул приема у дома лидера Манчестър Сити. Двете най-силни атаки на Острова се изправят в най-интересния мач от кръга.

Играчите на Юрген Клоп претърпяха тежко поражение в първия мач от кампанията, когато бяха прегазени на "Етихад" с 5:0. Последва и загуба от Тотнъм в края на октомври, като от тогава "червените" нямат поражение във Висшата лига - 9 победи и 4 равенства.

Тимът на Хосеп Гуардиола е с още по-впечатляваща статистика - от началото на сезона те само на два пъти загубиха точки, след като завършиха наравно с Евертън и Кристъл Палас, а всички останали мачове бяха спечелени.

По този начин "гражданите" са убедителни лидери в Премиършип с актив от 62 точки и аванс от 15 пред втория - Манчестър Юнайтед. Ливърпул пък е на 4-та позиция с 44 точки и при победа днес ще се изравни с третия в подреждането Челси, който вчера у дома не успя да победи Лестър.

Състави:

Ливърпул: Кариус, Робъртсън, Ловрен, Матип, Гомес, Джан, Вайналдум, Мане, Салах, Чембърлейн, Фирмино.

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Стоунс, Отаменди, Делф, Де Бройне, Фернандиньо, Гюндоган, Стърлинг, Агуеро, Сане.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички