Джордан Пикфорд съсипа Евертън в 96', Ливърпул ликува в дербито на Мърсисайд (ВИДЕО)


Джордан Пикфорд съсипа Евертън в 96', Ливърпул ликува в дербито на Мърсисайд (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4309 0

Отборът на Ливърпул спечели по изключително драматичен начин дербито с Евертън. Срещата на "Анфийлд" завърши с минимална победа за домакините с 1:0, като попадението падна дълбоко в добавеното време - в 96'.

През първото полувреме двата отбора предложиха страхотен футбол на и единствено попадението липсваше. През втората част оборотите на "Анфийлд" паднаха и интересните ситуации не бяха толкова много. Най-любопитният момент пък бе в 96', когато Върджил ван Дайк нанесе удар от воле. Топката излетя високо, а Джордан Пикфорд опита да улови кълбото. Вместо това топката тупна два пъти на гредата, след което се озова на главата на Дивок Ориги, а белгиецът не сгреши и донесе победата на своя тим.

С тази победа "червените" запазиха пасива си от две точки пред Манчестър Сити. В момента играчите на Юрген Клоп са с 36 точки. "Карамелите" пък са 6-и с 22 пункта.

Срещата започна обещаващо за Евертън и в 4' се стигна до първото голово положение. При центриране от пряк свободен удар Йери Мина се измъкна от защитата в червено и отправи удар с глава, който като по чудо не се озова в мрежата на Алисон. При повторението се видя, че има засада, която не бе маркирана от страничния рефер.

Ливърпул също "показа зъби" и в 7' Трент Александър-Арнолд бе изведен от дясно и опита центриране по земя към Мохамед Салах, но Люка Дин изчисти в корнер.

В 12' Андре Гомес сбърка при изнасянето на топката и се стигна до центриране в наказателното поле, където Садио Мане изпусна да се разпише. Сенегалецът получи топка зад гърба на синята защита и отправи мощен удар, но над вратата.

След 20' игра на "Анфийлд" се стигна до нова опасност. Андре Гомес опита да завърши атаката на своя тим. Той засече центриране с глава, но Алисон спаси с отлично позициониране. Кълбото обаче се върна в тялото на падналия португалец и тръгна към вратата на домакините. Там Джо Гомес изпревари съотборника си Трент Александър-Арнолд и изби кълбото с шпагат.

12' преди края на първата част Джердан Шакири бе изведен очи в очи с Джордан Пикфорд, но английският национал по страхотен начин спаси. Веднага след това и Алисон показа отново класата си, след като спря останалия сам срещу вратата Тио Уолкът.

И втората част започна на високи обороти. В 53' като по чудо отново Мане не се разписа. Атакуващият футболист бе изведен чудесно в наказателното поле от Роберто Фирмино, но ударът му премина в страни от целта.

След 60' на срещата играчите на Марко Силва започнаха по-често да поглеждат към вратата на Алисон, като Бернард и Сигурдсон отправиха по един удар към вратата на домакините. 

3' преди края на срещата влезлият като резерва Дивок Ориги уцели гредата. Последва лошо изчистване и мощен удар на Стъридж, като топката срещна ръката на Гилфи Сигурдсон, но изненадващо не последва сигнал за 11-метров наказателен удар.

В добавеното време на срещата се случи немислимото. Върджил ван Дайк опита удар на отчаянието, който обаче изненада Джордан Пикфорд. Стражът на "карамелите" не успя да прецени летежа на топката и я отигра, като кълбото два пъти тупна на горната греда, след което се върна на главата на Ориги, който с глава се разписа дълбоко в добавеното време.

СЪСТАВИ:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Гомес, Робъртсън, Фабиньо, Вайналдум, Шакири, Мане, Салах, Фирмино

Евертън: Пикфорд, Колман, Кийн, Мина, Дин, Гай, Гомес, Бернард, Уолкът, Сигурдсон, Ричарлисон

Преди мача

Отборът на Ливърпул продължава с отличните си изяви през този сезон. "Червените" все още нямат поражение след 13 изиграни мача и продължава гонитбата си с шампиона Манчестър Сити. Преди днешния двубой на "Анфийлд", мърсисайдци са с пет точки зад гражданите. 

Евертън пък изостава от битката за Топ 4. "Карамелите" са на 6-а позиция с 22 точки и са в серия от три мача бе загуба на Острова. Освен това статистиката е изцяло срещу тях, като те нямат победа на митичния стадион на съперника вече 19 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички