Венгер обяви защо Алексис е бледа сянка на себе си в Юнайтед


Венгер обяви защо Алексис е бледа сянка на себе си в Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

1860 0

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер изрази мнение защо нападателят на Манчестър Юнайтед Алексис Санчес не показва най-доброто от себе си в настоящия си клуб. Именно Венгер през януари тази година даде светлина за трансфера на чилиеца в Манчестър, като в замяна получи плеймейкъра Хенрик Мхитарян.

Ако не беше се стигнало до този ход от страна на Венгер, в края на миналия сезон Санчес щеше да стане свободен агент и да отиде където иска без трансферна сума. Пристигайки на "Олд Трафорд", нападателят стана най-високоплатеният футболист във Висшата лига, но на терена не показва, че заслужава парите си и наполовина.

През настоящата кампания 29-годишният Санчес е вкарал само един гол, а Венгер, който го привлече на "Емирейтс", има свое виждане защо звездата е бледа сянка на себе си от миналия сезон.

АЛЕКСИС САНЧЕС ВЕЧЕ МИСЛИ ЗА ЗИМНИЯ СИ ТРАНСФЕР

"Аз съм убеден, че той е загубил увереност в себе си. Силата на Алексис Санчес е да се нагърбва да дриблира и да увлича играчи. Такъв тип играчи са най-уязвими, когато престанат да вярват в себе си, защото играта им е изградена върху увереност. Нужно им е това чувство, за да поемат инициативата. Той го загуби бавно", заяви френският специалист пред beIN Sports.

"От началото на сезона той показа високо ниво на физическа енергия, но изгуби и нея. Напоследък той изглежда свеж, защото Моуриньо го остави извън игра за известно време", допълни Венгер.

Английските медии лансираха любопитна теория за лошото представяне на Алексис този сезон. Вижте каква бе тя тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички