ВИДЕО: Еден Азар направи Лестър шампион във Висшата лига


ВИДЕО: Еден Азар направи Лестър шампион във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3261 0

Лестър е новият шампион на английската Висша лига, след като Челси се добра до невероятен полуобрат и извъртя 2:2 на Тотнъм, предрешавайки битката за първото място 2 кръга преди края на най-сензационния шампионат в ерата "Премиър лийг".

Двубоят по нищо не предвещаваше подобна драма, след като през първото полувреме след размяна на няколко пропуска, Хари Кейн даде аванс на своите с превъзходна бърза комбинация и асистенция на Ерик Ламела в 35'.

Авансът беше удвоен само 9 минути по-късно. Микел загуби топката в центъра от Хари Кейн, който напредна и подаде за Ериксен. Той веднага изведе Сон в наказателното поле и с премерен изстрел кореецът успя да се разпише - 0:2.

Решаващият момент настъпи след почивката, когато на терена се появи Еден Азар, който възроди играта на "сините". Те заиграха на по-високи обороти и почнаха да генерират положения.

Първият гол за Челси падна от статично положение, което е най-голямата слабост на Тотнъм през сезона. В 58' Кейхил беше оставен непокрит и с мощен удар с левия крак успя да намали резултата.

Изравнителният гол падна 7 минути преди края, когато миг на брилянтност от Еден Азар реши съдбата на титлата. Той се понесе между четирима и успя да комбинира с Диего Коста. От дъгата на наказателното поле испанецът пусна отличен пас за Азар, който с превъзходен удар прати топката в горния ляв ъгъл и успя да изравни с едва втория си гол за сезона - 2:2.

Тотнъм така и не създаде положение, с което да изравни, а с това "шпорите" се простиха с титлата.

Лестър е недостижим на върха със 77 точки - 7 повече от Тотнъм, който засега остава на второ място на 3 точки от Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички