Трансферно лято 2016: Ливърпул и Клоп имат 3 основни цели


Трансферно лято 2016: Ливърпул и Клоп имат 3 основни цели
Снимка: Guliver/GettyImages

2948 0

Ливърпул завърши разочароващо изминалия сезон и, въпреки че игра два финала, не спечели нито един трофей. Юрген Клоп пое отбора през средата на сезона и завари не до там шлифован състав, но сега е длъжен да подобри и освежи състава, защото оправдания при нов слаб сезон няма да има.

Първата лятна цел на Клоп е футболистът на ПСЖ- Лукас Моура. 23-годишният бразилски национал вкара 13 гола за ПСЖ във всички турнири в изиграните 32 мача. Цената на бързоногото крило е 35 милиона евро, според transfermarkt.de. Най-силният коз за Ливърпул е липсата на интрига във френското първенство, което кара играча да търси ново предизвикателство.Тук ключово ще се окаже желанието на новия треньор на ПСЖ Унай Емери и усилията, които ще положи да задържи Моура.

Юнайтед купува ас на Арсенал

Друга основна цел на Ливърпул е Андрюс Таунзенд. Крилото беше в разширения списък на Рой Ходжсън за Евро 2016, но не попадна в окончателната група. Таунзенд е играч на изпадналия от Висшата лига отбор на Нюкасъл и интересът към него е голям. Манчестър Сити също следи футболиста, а „гражданите“ не пестят средства за трансфери. Андрос е на 24 години и към днешна дата цената му възлиза на 9 милиона евро.

Опция за трансфер в Ливърпул е и полузащитникът на Реал Мадрид - Матео Кавачич. Хърватският национал е със статут на резерва в „белия балет“, което улеснява трансфера. Ковачич в момента е на Евро 2016 с националния си отбор,но и там не е титуляр. Халфът е на 22 години и е оценяван на 30 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички