Тотнъм с убедителна победа срещу Евертън в исторически мач за Кейн


Тотнъм с убедителна победа срещу Евертън в исторически мач за Кейн
Снимка: Getty Images/Gulliver

926 0

Тотнъм постигна убедителна победа с 4:0 срещу Евертън в мач от 23-ия кръг на Висшата лига. Хари Кейн отбеляза 2 гола за "шпорите" и се превърна в голмайстор на тима във Висшата лига, а Сон Хьон-Мин откри резултата през първото полувреме, а Ериксен оформи крайния резултат в 82'.

Като цяло домакините не срещнаха особени трудности и владееха инициативата. В 22' обаче Евертън можеше да поведе, ако не бяха отменили гол на Рууни заради засада. Само секунди по-късно Хари Кейн отговори, стреляйки от наказателното поле, но право във вратаря. 4 минути по-късно Серж Орие подаде по ширина в наказателното поле и Хьон-Мин Сон чукна топката в опразнената .

Второто полувреме започна с гол за "шпорите". Реализаторът на първия гол подаде към Кейн, който удвои преднината на тима. В 53' удар на Деле Али прелетя до лявата греда. В 58' пък Сон нацели и гредата. Минута по-късно обаче нямаше какво да спаси Евертън от трето поапдение. Ерик Дайър освободи Хари Кейн, който стреля отблизо в долния ляв ъгъл на вратата, оставяйки вратаря безпомощен. В 77' за пореден път Сон стреля от наказателното, но стража на гостите спаси. В 82' Кристиан Ериксен стреля от от ръба на пеналтерията и отбеляза в левия ъгъл за 4:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички