Тотнъм развинти Манчестър Сити и нанесе първо поражение на Гуардиола


Тотнъм развинти Манчестър Сити и нанесе първо поражение на Гуардиола
Снимка: Guliver/GettyImages

1205 0

Тотнъм затвърди впечатлението, че ще се бори за титлата през настоящия сезон, след като я изпусна през последната кампания. "Шпорите" нанесоха категорично поражение с 2:0 на Манчестър Сити, а с това нанесе и първа загубба на Хосеп Гуардиола начело на тима.

Лондончани изиграха най-силния си двубой от началото на сезона и напълно неутрализираха своя съперник. В защита Агуеро, Стърлинг и Силва бяха тотално надиграни, докато Гуардиола така и не измисли как да се справ със силните атаки на съперника.

Почетино избра схема 4-4-1-1, в която Деле Али игра близо до Мин Сон, а това даде резултат. Още в 9' падна гол, но дело на Александър Коларов. Защитникът си отбеляза автогол след отличен пробив и центриране на Ериксен. Сърбинът се опита да избие, но прати коженото кълбо неспасяемо в собствената си врата.

В 32' Деле Али отбеляза красив гол, след като Хюн Мин Сон го изведе сам срещу Браво, а до края на полувремето резултатът можеше да е още по-изразителен.

През вторите 45 минути Ламела изпусна дузпа, докато Агуеро, Силва и Ихеаначо пропуснаха златни шансове да донесат поне точка на своя тим.

Така "гражданите" записаха първо поражение през сезона, но остават начело, тъй като досега не бяха губили точки в шампионата. В същото време Тотнъм се изкачи до второ място и е с актив от 17 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички