Сър Алекс за финала с Барса в ШЛ: Бербатов не заслужаваше да гледа отстрани


Сър Алекс за финала с Барса в ШЛ: Бербатов не заслужаваше да гледа отстрани
Снимка: Guliver/Getty Images

31913 0

Сър Алекс Фъргюсън отново ще бъде треньор на Манчестър Юнайтед, това разкри Майкъл Карик, чиято фондация организира благотворителен мач това лято на "Олд Трафорд".

Легендарният шотландец, извел "червените дяволи" до 13 титли в Англия и още 25 трофея, включително два от Шампионска лига, се оттегли през лятото на 2013 година. Сега той ще се завърне, за да води Юнайтед срещу звездния тим на Карик, който пък ще бъде ръководен от Хари Реднап. Двубоят ще е на 4 юни. 

"Много се радвам, че ще видя отново играчите. Да си призная честно обаче треньорската професия не ми липсва. Липсват ми големите мачове, но аз направих своя избор и сега му се наслаждавам", заяви Фъргюсън пред клубната телевизия.

"Да спечелиш европейската купа е фантастично. Тогава имах наистина чудесен отбор, който имаше страхотно отношение. Проблемът ми с онзи финал с Челси през 2008 година беше, че не успях да използва Парк Джи Сун. Той бе страхотен през целия сезон, но нямаше как да го пусна във финала. Това винаги е проблем в такива мачове", заяви Фъргюсън.

Отборът от 2008 година е смятан от мнозина за най-силния, ръководен от Алекс Фъргюсън. В него бяха играчи като Кристиано Роналдо, Уейн Рууни, Карлос Тевес, Райън Гигс, Пол Скоулс, Рио Фърдинанд, Неманя Видич, Патрис Евра, Едвин ван дер Сар, Оуен Харгрийвс и самият Карик.

Легендарният треньор говори и за финала в ШЛ три години по-късно, за който Димитър Бербатов бе оставен извън групата. "Когато играхме с Барселона Димитър Бербатов бе в същата роля, в която бе и Парк в Москва. Той го прие зле. Не заслужаваше да го оставя извън групата. Никой играч не заслужава да гледа такива мачове отстрани, затова на семинарите в УЕФА обсъждаме възможността в такива финални двубои всеки отбор да може да разчита на по 11 резерви", каза още Фъргюсън.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички