Скандалните разкрития на Острова продължават, играчи залагали незаконно на свой мач


Скандалните разкрития на Острова продължават, играчи залагали незаконно на свой мач
Снимка: Getty Images/Guliver

1356 0

Скандалните футболни разкрития на Острова продължават. Бившият мениджър от Висшата лига Хари Реднап призна, че негови играчи са залагали незаконно на собствените си мачове, което е в нарушение на правилата на ФА. Разкритията отново са на британското издание The Telegraph. 

Изданието публикува и разследване за Сам Алърдайс как е съветвал "бизнесмени" да заобикалят правилата на ФА за трансфери на играчи в Англия срещу комисионна от 400 000 паунда. Заради това Алърдайс бе уволенен от поста национален селекционер.

Корупционният скандал на Острова се разраства с нови разкрития

Реднап също е заснет от репортери под прикритие. Пред тях споделя, че негови футболисти са заложили за победа на отбора си,а един от тях дори казал на агента си да „договори нова ипотека за къщата”. Не е ясно от кой от бившите му отбори са футболистите. В кариерата си той е бил начело на Тотнъм, Портсмут, Саутхемптън и Уест Хем.

Telegraph e наясно за кой отбор, за кой двубой и кои футболисти става въпрос, но не публикува информацията. Правилата на Футболната асоциация в Англия категорично забраняват подобни залагания, а мениджърите са длъжни да съобщят, ако такава инфорамция стигне до тях. 

Във видеото със скрита камера Реднап казва, че е бил изненадан, когато е разбрал за въпросното залагане. Дори обаче да е разбрал едва след мача, това пак е нарушение и той е длъжен да съобщи на ФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички