СНИМКА: Ефектът Клоп вече дава своето ясно отражение не само сред феновете


СНИМКА: Ефектът Клоп вече дава своето ясно отражение не само сред феновете
Снимка: Getty images

1841 0

Юрген Клоп може и да не започна по най-добрия начин кариерата си в Ливърпул, но изключително бързо немският специалист се приспособи към реалността в Англия и промяната на "Анфийлд" вече ясно и отчетливо личи в статистиката на отбора.

Сайтът за футболни статистики "Oulala" направи анализ на представянето на Ливърпул в периода август - декември в сравнение с януари - април и разликата е очевидна, като мърсисайдци са подобрили 5 ключови фактора, довели до възхода на тима.

Най-тиражираният вестник в Англия пренебрегна грозно решението за жертвите от "Хилзбъро"

В 19 мача от периода "август - декември" Ливърпул е отбелязал 22 гола, докато от началото на януари те вече са 36, и то само в 15 мача.

Двойно по-добър е и процентът на реализирани голове от положенията, които създава тима - 7% срещу 14% през 2016. През новата година Ливърпул отправя със средно 2 удара повече на двубой, като точните са 52%, срещу 45% в първата половина от кампанията.

Най-осезаемата разлика е в минутите, необходими за гол. През 2015 година Ливърпул е имал нужда от 78 минути, за да отбележи гол, докато сега тимът бележи на всеки 38.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички