Потресаващо: Любовта към Юнайтед поддържала заложник жив, въпреки мъченията


Потресаващо: Любовта към Юнайтед поддържала заложник жив, въпреки мъченията
Снимка: Getty Images/Guliver

3584 0

През август 2011 година Шабаз Тасеер е пленен от разбойници в Лахоре, Пакистан, и то само седмици след като баща му е убит за противопоставяне на светотатските закони в страната.

Докато е бил в плен и измъчван в нечовешки условия, само едно нещо, разказва той, го е поддържало жив - любовта към Манчестър Юнайтед и възможността да слуша коментари на мачовете на "червените дяволи" по радио ВВС.

"Биеха ме, вадиха ми нокти, дълбаеха кожата по гърба ми с нож и ме погребаха жив, но въпреки това все още съм тук и това е голяма победа за мен. Наистина коментарите на мачовете по радиото бяха единствената ми мотивация да продължавам да се боря.

Стражът ми и аз имахме слушалки и слушахме. Имаше един мач, когато Ашли Йънг вкара страхотен гол и ние просто избухнахме в радост като нормални фенове, но един на друг си държахме устите с ръце, за да не издаваме много звуци.

Бяхме от различни светове - страж и пленник - но ни обединяваше любовта към Манчестър Юнайтед, въпреки че не можехме да я изразим както бихме желали напълно. Бях окован - ръце и крака - но подскачах от радост при гола.

Дори когато отборът губеше, се чувствах много спокоен, когато коментаторът крещеше името на Рууни при негов гол. Чух дори прощалната реч на сър Алекс Фъргюсън, тогава се разплаках, защото не исках да си тръгва.

Един път започнаха да бомбардират убежището, а по това време течеше мач и Юнайтед губеше с 0:1 от Уест Бромич. Пазачът ми изтича навън, а аз го помолих да остави радиото. Той ме погледна с думите: "Всички ще умрем, луд ли си" и взе радиото", разказва свободният в днешно време Тасеер пред ВВС.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички