Поредният съперник беше сгазен от Манчестър Сити


Поредният съперник беше сгазен от Манчестър Сити
Снимка: Guliver/GettyImages

1159 0

Манчестър Сити продължава безпрецедентния си старт на сезона във Висшата лига. "Гражданите" разпиляха поредния съперник в лицето на Суонси с 4:0 като гост и продължават да имат само едно равенство от началото на сезона.

От самото начало Манчестър Сити наложи контрол върху темпото и голът беше въпрос на време. След две отлични намеси на Фабиански, полският вратар най-накрая капитулира в 27'. Бернардо Силва центрира в наказателното поле, където защитник остави коженето кълбо да го прехвърли. Между него и вратаря беше застанал Давид Силва, който с пета реализира за 0:1.

В 34' пък Кевин Де Бройне блесна с поредното си отлично изпълнение. Той пробва полу-удар, полу-центриране по земя от пряк свободен удар, никой не успя да засече, но и вратарят не се ориентира добре в ситуацията и беше преодолян - 0:2.

Втората част се разви по идентичен начин. В 52' Силва и Стърлинг разиграха на двойно подаване в наказателното поле, а испанецът закова втория си гол в мача за 0:4. Няколко минути преди края пък Агуеро получи топката в половината на съперника, успя да се отксубне от защитник и да нахлуе в наказателното поле, където след диагонален удар с десния крак направи резултата 4:0 в полза на лидера.

Сити записа 15-а поредна победа в своя актив, като вече има 49 пункта още преди да е преполовен сезона. Това са с 11 повече от Манчестър Юнайтед, и то при условие, че "червените дяволи" спечелят срещу Борнемут.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички