Още една легенда си отива - Джон Тери казва "сбогом" на Челси


Още една легенда си отива - Джон Тери казва "сбогом" на Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

2692 0

Челси обяви официално, че в края на сезона защитникът Джон Тери ще напусне тима.

36-годишният Тери направи своя дебют за лондончани на 28 октомври 1998 г. и оттогава е изиграл 713 мача за Челси, в които е реализирал 66 гола.

"През цялата си кариера Джон направи огромен принос за успехите на Челси, които нямат аналог в историята на клуба. Той спечели Шампионска лига, четири титли на Англия, Лига Европа, пет ФА Къп и три пъти Купата на Лигата. 14 трофея го правят най-титулуваният футболист в историята на клуба", пишат "сините" на официалния си сайт.

"След 22 години имам много неща да кажа. Трябва да благодаря на много хора от този велик футболен клуб. От треньорите, приятелите в отбора и персонала до феновете, които са ми давали невероятна подкрепа в продължение на много години. Не знам как да ви се отблагодаря. През следващите седмици ще имам възможност да поговоря по-подробно за това. Ще реша бъдещето си по-късно, а сега съм готов да помогна на отбора да постигне успех през този сезон.

Ние с клуба винаги сме имали фантастични отношения, които ще останат и след моето напускане. Водихме преговори, които се развиха позитивно, но аз внимателно обмислих нещата и реших, че сега е подходящият момент да си тръгна. Осъзнавам, че тръгвам в точния момент и чувствам, че краят на сезона е най-подходящото време за клуба и за мен.

Чувствам, че има още какво да покажа на терена, но разбирам, че времето за игра тук, в Челси, ще бъде ограничено. С нетърпение чакам продължението и ще търся нови предизвикателства. Разбира се, аз винаги ще бъда син и отчаяно искам да завърша последния си сезон като играч на Челси с колкото може по-голям брой трофеи.

Никакви думи не могат да опишат любовта, която изпитвам към нашия клуб и прекрасните ни фенове. Бих искал искрено да благодаря на всеки от вас за невероятната подкрепа, която ми дадохте през годините. Всеки трофей, който сме спечелили по време на престоя ми в клуба, сме ги спечелили заедно. Никога няма да забравя това невероятно време. Огромно "благодаря" за всичко", каза развълнуваният Тери, цитиран от championat.com.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички