Най-скъпото дерби в историята на Висшата лига


Най-скъпото дерби в историята на Висшата лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

1233 0

Този уикенд ще се изиграе дербито на Манчестър между Юнайтед и Сити. "Червените дяволи" приемат на "Олд Трафорд" лидера във Висшата лига в опит да стопят изоставането си. Към момента "гражданите" са убедителни на върха с 11 точки аванс пред тима на Жозе Моуриньо.

20-кратните шампиони на Англия са в невероятна серия у дома, където не са губили в 40 поредни мача във всички турнири. Серията им започва през септември 2016 година, а последният тим победил ги у дома е именно този на Сити.

В същото време момчетата на Хосеп Гуардиола ще търсят 14-та си поредна победа в Премиършип.

Дербито между Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити не е просто дерби. Това ще е най-скъпият мач в историята на Висшата лига, като на терена на "Олд Трафорд" ще се подвизават футболисти, чиято обща стойност надхвърля 1 милиард лири.

Най-скъпият футболист на терена ще бъде Пол Погба, за който "червените дяволи" броиха на Ювентус 89,3 милиона паунда. Ромелу Лукаку пък бе купен от Евертън срещу 75 милиона паунда.

"Гражданите" също не отстъпват по изхарчени пари. Само защитата на тима надхвърля 200 милиона, като Джон Стоунс, Кайл Уокър, Николас Отаменди и Бенжамен Менди са на обща стойност 175 милиона паунда. През лятото в тима пристигна и Бернардо Силва, за който бяха броени малко под 50 милиона паунда на Монако. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички