Моуриньо изнесе доста статистика, за да смълчи критиците за Рашфорд


Моуриньо изнесе доста статистика, за да смълчи критиците за Рашфорд
Снимка: Getty Images/Guliver

1923 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо отдели доста време на пресконференцията преди мача с Уотфорд, за да смълчи критиците относно Маркъс Рашфорд. Специалния често е критикуван, че не дава достатъчно игрово време на младока, като към мнението се присъедини и националния селекционер Гарет Саутгейт. 

"Много съм щастлив, че Маркъс играе добре за Англия. Той се бореше и успя да вкара два гола, което е страхотно", започна Моуриньо, след което и изнесе доста цифри за минутите, които е играл Рашфорд за "червените дяволи". 

"През сезон 2016/17 той е играл в 32 срещи във Висшата лига, в 11 мача в Лига Европа, включително финала, както в 4 от ФА Къп, в 6 от Купата на Лигата, включително и финала. Това прави 53 срещи. Ако искате да ви кажа минутите, които е игра - това са 3.068 и играл в общо 34,2 мача всичките 90 минути.

МОУРИНЬО ПОИСКА ЗВЕЗДАТА НА ИНТЕР, ДАВА РЕКОРДНА СУМА

През сезон 2017/18 има 35 мача във английското първенство, 8 в Шампионска лига, 5 във ФА Къп, включително финала, 3 в Купата на лигата и в Суперкупата на Европа. Общият брой на срещите за сезона за 52 с 2,676 минути. В 29, 7 двубоя има пълни 90 минути. Така че, в два сезона с мен, той има 105 мача, 5 744 игрови минути или над 63 мача по 90 минути, в това число и 5 финала. Това е невероятен брой мачове на най-високо ниво", каза още Моуриньо.  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички