Мане задмина рекорд на Джерард и пренаписа историята на Ливърпул и Шампионска лига


Мане задмина рекорд на Джерард и пренаписа историята на Ливърпул и Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2869 0

Нападателят на Ливърпул Садио Мане изигра основна роля при победата на тима над Байерн (Мюнхен) в Шампионска лига, с което мърсисайдци се класираха за четвъртфиналната фаза на турнира. Сенегалецът отбеляза две попадения на "Алианц Арена", а те му осигуриха място в историята на клуба и европейския турнир.

Мане вече е футболистът с най-голям брой отбелязани попадения за "червените" в гостувания в Шампионска лига, като с двата си гола срещу баварците покачи броя им на цели седем. Така сенегалецът успя да задмине легендарния бивш капитан на тима Стивън Джерард, който е с шест.

Нещо повече - Мане е вкарал 13 попадения в турнира, като цели девет са били в елиминационната фаза. Освен това нападателят има десет гола в последните си десет мача в турнира. Неговият съотборник Роберто Фирмино също е с добри показатели за тима при гостуванията, като е на само едно попадение зад Мане.

Междувременно собственикът на Ливърпул Джон Хенри направи любопитно изявление по отношение на Върджил ван Дайк (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички