Манчестър Юнайтед и Ливърпул в спор за 19-годишен американец


Манчестър Юнайтед и Ливърпул в спор за 19-годишен американец
Снимка: Gulliver/GettyImages

1696 0

Манчестър Юнайтед възнамерява да се бори с Ливърпул за подписа на талантливия 19-годишен футболист на Борусия Дортмунд Кристиан Пулишич, съобщава Independent.

"Червените дяволи" ще направят своята оферта за американския офанзивен халф след края на сезона. За интереса на Ливърпул към младока се знае от известно време, а самият играч твърди, че на този етап няма намерение да сменя отбора си.

През декември той получи приза за най-добър футболист на САЩ за 2017 г. и стана най-младият носител на тази награда. Този сезон Пулишич вкара три гола и асистира за един в 16 мача от Бундеслигата.

По-рано тази седмица футболната обсерватория „CIES“ обяви анализа си за цената на футболистите от играчите в петте топ шампионата и Кристиан Пулишич фигурира на 62-о място в нея, като е оценен на близо 70 млн. евро.

Офанзивният полузащитник стана част от първия отбор на „жълто-черните” през януари 2016 г. и много бързо записа името си в книгата с рекордите. Пулишич се превърна в най-младия чужденец, разписвал се в Бундеслигата, както и най-младият играч на клуба в Шампионската лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички